Egész életen át tartó tanulás program
(Lifelong Learning LLP)


A Grundtvig Lifelong Learning (egész életen át tartó tanulás) pályázati program keretében Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata egy sikeres nemzetközi projektben vett részt.
A projektben Szekszárdon kívül az alábbi felek vettek részt:
⦁    Downpatrick Twinning Partnership (Észak-Írország)
⦁    Listowel Downpatrick Linkage Group (Írország)
⦁    The Mountain Community Iezer Muscel Association (Románia)
⦁    Michalowice Municipality (Lengyelország)

A 2013-2015. között megvalósuló partnertalálkozókon és szemináriumokon a projektpartnerek a konfliktuskezelés és a mediáció témakörét elemezték ki és a projekt végére egy angol nyelvű konfliktuskezelési kézikönyvet állítottak össze, melyet a társadalom valamennyi korosztálya – életkortól és nemtől függetlenül – egyaránt alkalmazhat a hétköznapi életben.

Szekszárd Önkormányzata igyekezett a projekt során minél több fiatal felnőttet és diákot bevonni a partnertalálkozók résztvevői közé, illetve a mobilitások során megvalósított külföldi utazások során. A diákok közül hátrányos helyzetű, de kiváló tanulmányi eredménnyel és jó nyelvtudással rendelkező fiatalok külön előadásokkal színesítették a konfliktuskezelési szemináriumok programját.

Szekszárd MJV Önkormányzata sikeresnek tekintette a projektben való részvételt és a projektpartnerekkel való jó munkakapcsolat kialakítására törekedett, melynek köszönhetően a jövőben is részt kíván venni hasonló pályázati projektekben.
 

A projektet az Európai Bizottság támogatta.

 

The project 

Promoting Social Inclusion through EU Citizenship” 

was funded with the support of the European Union under the Programme "Europe for Citizens"

Applicable to the Action 1 –  Measure 1.2 "Networks of Twinned Towns"