• Slider 1 title

    Slider 1 title

    leírás

  • slide

Hírek

2018-12-11
Hangolódjunk együtt a karácsonyra Szekszárdon, a Béla király téren, a Szekszárdi Advent programsorozat  ünnepi forgatagában.
2018-12-11
A karácsonyi kirakodók szomszédságában tartott sajtótájékoztatón jelentette be tegnap délután Ács Rezső polgármester és Veres Katalin, a Könyvszekér Egyesület elnöke, hogy az adventi időszakban jelentkezhetnek azok a rászorulók, akik ajándékba, vagy saját tulajdonba szeretnének egy-egy szép könyvet.
2018-12-11
A megyeszékhely az elmúlt időszakban rangos és népszerű rendezvényeket kínált a város lakóinak. Tette és tehette ezt nem utolsó sorban azért, mert a helyi vállalkozók, amellett, hogy becsületesen eleget tettek adózási kötelezettségeiknek, jelentős támogatói voltak a kultúrának.
2018-08-31
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata a Ciklámen Tourist Idegenforgalmi Zrt. támogatásával és A Tehetségekért Alapítvány közreműködésével pályázatot ír ki általános iskolák felső tagozatos tanulói számára tanulmányi ösztöndíj elnyerésére.
2018-08-31
Megjelent a Szekszárdi Szüreti Napok programfüzete és a fesztivál helyszíneit bemutató térkép.
2018-08-28
Az önkormányzat tájékoztatja a szekszárdiakat, hogy a Kormány döntése alapján azok a háztartások is részesülnek téli rezsitámogatásban, melyek korábban azért nem voltak arra jogosultak, mert tűzifával, szénnel, tartályos vagy palackos gázzal, esetleg brikettel vagy pellettel fűtenek. A támogatás igénylésének részleteiről az önkormányzat tájékoztatást tesz közzé.
2018-08-27
2018. szeptember 13-16
2018-08-25
2018. augusztus 25-26 Szekszárd, Béla király tér

Polgármesteri köszöntő


Kedves Látogató!

Nagy szeretettel köszöntöm Önt Szekszárd Megyei Jogú Város megújult honlapján!

„A város, mint egy álmos eb, / hever domb alatt, sík felett” – szólnak a város szülötte, Babits Mihály jól ismert sorai az egykori Szekszárdról, mely mára pezsgő életű, ugyanakkor nyugalmas, békés vidéki arcát egyaránt megőrző megyeszékhellyé nőtte ki magát.

A zeneköltő óriás, Liszt Ferenc vitte hírét hajdan az akkor még alig ismert, itt termelt bornak – mára a „hegy leve” nemcsak az ország, hanem rendre a világ legkiválóbbjai között szerepel. És épp a bor az, ami összeköt itt élőt, erre látogatót egyaránt. De ez a város – valljuk – több, mint jó bor: folyamatosan épülő-szépülő, egyre gyarapodó otthona az itt lakóknak, gazdag élményekkel kecsegtető pihenőhelye az erre járóknak, kis és nagyközösségeket megmozgató, turisták tömegét vonzó helyszíne bor-gasztronómiai és kulturális rendezvényeknek, büszke birtokosa hazai és nemzetközi sportsikereknek.

És mindez csak néhány dolog azok közül, melyekre honlapunkkal is szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A portál kialakításában arra törekedtünk, hogy az bőséges, az élet lehetőleg minden területét átölelő információval szolgáljon az itt élőnek éppúgy, mint az oldalt távolból felkeresőnek, ugyanakkor könnyen kezelhető, szép felülettel segítse a tájékozódást.

Ehhez kívánok Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamennyi kollégám és a magam nevében hasznos és eredményes böngészést!

Ács Rezső - Polgármester
Programnaptár

Esemény ajánlása

Captcha kód

Esemény ajánlása